"Степногорск қаласының
білім беру бөлімі» ММ
__________________________
бұйрығымен бекітілген
Білім беру бөлімінің басшысы
________________Т.Семенюк
Орта
білім беру ұйымдарында білім
алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру қағидаларына
2-қосымша
Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды
тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау
жөніндегі үлгілік конкурстық құжаттама
Степногорск
қаласының білім бөлімі «Қырық құдық ауылы орта мектебі » ММ
Конкурсты ұйымдастырушы «Степногорск қаласының білім
бөлімі» ММ, Ақмола облысы, Степногорск қаласы, 021500, 4 шағынаудан, 1 мекемесі
БСН 640840000060, ИИК
KZ150705034640317001, БСК KKMFKZ2A, Қазақстан Республикасы Қаржы
Министрінің Қазыналық комитеті» ММ Степногорск қаласы, 8 (71645)
6-13-80, электронды мекенжай: stepnogorsk.akmoedu.kz.
1. Жалпы ережелер
1. Орта білім беру ұйымында білім алушыларды
тамақтандырудыұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметті (бұдан әрі –
көрсетілетінқызмет) алушылардың жалпы саны 89 білім алушыны құрайды, оныңішінде
жекелеген санаттағы білім алушылар 21 тегін
тамақ ішетінді.
2. Білім алушыларды тегін тамақтандыруды
ұйымдастыруға бюджет қаражаты есебінен бөлінетін сома 831600 тенге (ҚҚС-сыз)теңгені
құрайды.
3. Бір білім алушыны тамақтандыру құны 220 теңгені құрайды.
4. «Қырық құдық ауылы орта мектебі» ММ, Ақмола
облысы, Степногорск қаласы, Қырық құдық ауылы, Ы. Алтынсарин көшесі, 11
ғимаратта орналасқан (орта білім беру
ұйымының атауын және мекенжайын көрсету) білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру қызметі орта білім беру ұйымында білім алу уақытында 2017 жылдың 1 наурыздан бастап, 29 желтоқсанға
дейін 2017 ж білім алушыларға тамақтандыруды ұсынуды көздейді.
Конкурсты ұйымдастырушы:
1) осы Үлгілік конкурстық құжаттамаға 1-қосымшаға сәйкес көрсетілетін қызметтерді алушылар санаттарының тізбесін;
2) осы Үлгілік конкурстық құжаттамаға 2-қосымшаға сәйкес техникалық тапсырманы;
3) осы Үлгілік конкурстық құжаттамаға 3, 4-қосымшаларға сәйкес заңды
және жеке тұлғалар үшін конкурсқа қатысуға арналған өтінімді;
4) осы Үлгілік конкурстық құжаттамаға 5-қосымшаға сәйкес әлеуетті өнім берушінің біліктілігі туралы мәліметтерді;
5) осы Үлгілік конкурстық құжаттамаға 6-қосымшаға сәйкес критерийлер тізбесін қамтитын конкурстық құжаттаманы бекітеді.
6) конкурста осы конкурстық құжаттамаға 7-қосымшаға сәйкес банктік кепілдік
нысанында немесе конкурсты ұйымдастырушының мынадай банк шотында (конкурсты
ұйымдастырушының банктік шотының деректемелерін көрсету) БСН 640840000060, «Қазақстан
Республикасы Қаржы Министрлігі Қазынашылық комитеті» ММ ИИК KZ150705034640317001,
БСК KKMFKZ2A, орналастырылған ақшаның кепілдік берілген ақша жарнасы
«Степногорск қаласының білім беру бөлімі»ММ, Ақмола облысы, Степногорск қаласы,
021500, 4 шағынаудан, 1 мекемесі.
Қағидалардың 41, 43-тармағына сәйкес құжаттар пакетін 18.02.2017 жылы мерзімге
дейін әлеуетті өнім беруші немесе оның сенімхат бойынша өкілі конкурсты
ұйымдастырушының «Степногорск қаласының білім беру бөлімі»ММ, Ақмола облысы,
Степногорск қаласы, 021500, 4 шағынаудан, 1 мекемесі (конкурсты
ұйымдастырушының атауы және мекенжайын көрсету) мекенжайында орналасқан
почталық мекенжайына жібереді немесе комиссияның хатшысына (кабинет № 32)
қолма-қол береді.
Егер конкурс лоттар бойынша бөлінген жағдайда, әлеуетті өнім беруші
конкурсқа қатысуға құжаттарды әр лотқа бөлек ұсынады
Сайысқа қатысу
үшін келесі құжаттар қамтылады:
1) Үлгілік конкурстық құжаттамаға 4, 5-қосымшаларға сәйкес
мемлекеттік және орыс тілдерінде жасалған және әлеуетті өнім берушінің қолы
қойылып, мөрімен куәландырылған конкурсқа қатысуға өтінім;
2) құқықтық қабілетін
және қабілеттілігін растайтын құжаттар:
заңды тұлғалар үшін:
заңды тұлғаны
мемлекеттік тіркеу (қайта тіркеу) туралы куәліктің көшірмесі
немесе анықтама;
заңнамада белгіленген
тәртіппен бекітілген жарғы көшірмесі;
жеке тұлғалар үшін:
жеке кәсіпкер ретінде
мемлекеттік тіркеу туралы куәлік көшірмесі;
жеке басты
куәландыратын құжат көшірмесі;
конкурсқа қатысуға
өтінім беруге, қол қоюға, комиссия отырысына қатысуға құқық беретін оның
мүдделерін білдіретін адамға сенімхат;
3) конкурстық
өтінімдері бар конверттерді ашу күнінің алдындағы бір айдан бұрын емес алынған
салық төлеушінің салық берешегінің, міндетті зейнетақы жарналары, міндетті
кәсіптік зейнетақы жарналары және әлеуметтік аударымдар
бойынша берешегінің жоқ (бар) екендігі туралы мәліметтер;
4) конкурсқа қатысуға
банктік кепілдік немесе кепілдік берілген ақшалай жарна түрінде өтінімді
қамтамасыз етуді растайтын құжаттың түпнұсқасы;
5) Үлгілік конкурстық
құжаттамаға 3-қосымшаға сәйкес оқушыларды тиімді тамақтандыруды қамтамасыз
ету үшін талап етілетін перспективалы мәзір қоса беріле отырып, Орта білім беру
ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметті берушіні немесе тауарларды жеткізушіні таңдау бойынша конкурстық
құжаттамаға техникалық тапсырма;
6) Үлгілік конкурстық
құжаттамаға 6-қосымшаға сәйкес нысан бойынша әлеуетті өнім берушінің
қызметкерлерінің біліктілігі туралы мәліметтер.
. Қатысуға өтінімді
және тиісті құжаттарды әлеуетті өнім беруші конкурсты ұйымдастырушыға тігілген,
парақтары нөмірленген түзетусіз түрінде ұсынады. Өтінімнің соңғы парағына
бірінші басшының қолы қойылады және мөрімен бекітіледі.
Егер конкурс лоттар
бойынша бөлінген жағдайда, әлеуетті өнім беруші конкурсқа қатысуға құжаттарды
әр лотқа бөлек ұсынады.
. Әлеуетті өнім беруші
конкурсты ұйымдастырушының банк шотына банктік кепілдік немесе кепілдік
берілген ақша жарнасы түрінде конкурсқа бөлінген соманың бір пайызы мөлшерінде
конкурстық өтінімді қамтамасыз етуді енгізеді.
. Конкурстық
комиссияның хатшысы өтінімдері бар конверттерді қабылдайды және өтінімдерді
тіркеу журналына конкурсқа қатысуға өтінім берген әлеуетті өнім беруші туралы
мәліметтерді енгізеді.
Конкурсқа қатысуға
өтінімдерді тіркеу журналы осы Қағидалардың 37-тармағына сәйкес конкурстық
құжаттама көшірмелерін алған адамдарды тіркеу журналына ұқсас өтінімді тіркеу
немесе себебін көрсете отырып, тіркеуден бас тарту күні мен уақыты туралы
мәліметтерді енгізуді есепке алып, ресімделеді.
Конкурсты ұйымдастырушы бекіткен мерзім
өткеннен кейін ұсынылған құжаттар тіркелуге жатпайды және әлеуетті өнім
берушілерге қайтарылады.
. Конкурстық комиссия
әлеуетті өнім берушілердің құжаттары бар конверттерді ашуды хабарландыруда
көрсетілген құжаттарды қабылдау аяқталған күні мен уақытында өткізеді.
47. Конкурстық
комиссияның төрағасы қатысушыларға конкурстық комиссияның құрамы, белгіленген
мерзімде конкурсқа қатысуға құжаттарды ұсынған әлеуетті өнім берушілердің саны
туралы хабарлайды және әлеуетті өнім берушілердің конверттерін ашуды жүзеге
асырады.
Конкурсты
ұйымдастырушының хабарландыруында белгіленген мерзімде ұсынылған конкурсқа
қатысуға өтінімдері бар конверттер ашылуға жатады.
. Конверттерді ашу
хаттамасы осы Қағидаларға 5-қосымшаға сәйкес нысан бойынша ресімделеді,
оған конкурстық комиссияның төрағасы, төраға орынбасары және мүшелері әрбір
парағына және соңына қолын қояды конкурсты ұйымдастырушының немесе конкурсты
ұйымдастырушының жеке интернет-ресурсы болмаған жағдайда білім беру органының
интернет-ресурсында және (немесе) тиісті әкімшілік-аумақтық бірліктің аумағында
таратылатын мерзімді баспасөз басылымдарында орналастырылады.
49. Өтінімдері бар
конверттерді ашқан күнінен бастап үш жұмыс күн ішінде конкурстық комиссия
конкурсқа қатысуға рұқсат беру үшін толықтығы және конкурстық құжаттамаға
сәйкестігі тұрғысынан өтінімді қарайды. Конкурстық құжаттама талаптарына сәйкес
келмейтін құжаттар қабылданбайды.
Әлеуетті өнім беруші
ұсынған құжаттардың дұрыстығын анықтау қажет болған жағдайда, комиссия тиісті
мемлекеттік органдар мен заңды тұлғалардан жазбаша түрде қажетті ақпаратты
сұратады.
. Конкурстық
комиссияның өтінімді конкурстық құжаттама талаптарына сәйкестендіруге
байланысты сұраныстарына және өтінімді жетіспейтін құжаттармен толықтыруға,
құжаттарды алмастыруға, тиісінше ресімделмеген құжаттарды дұрыстауға
бағытталған әрекетіне жол берілмейді.
. Комиссия өтінімдерді
ашу кезінде әлеуетті өнім берушілер және (немесе) олардың өкілдері өздерінің
қалауы бойынша аудиожазба мен бейнетүсірілім жүргізу құқығымен комиссия
қызметіне араласпай қатыса алады.
. Конкурстық комиссия
конкурстық құжаттама талаптарына сәйкес келетін әлеуетті өнім берушілерді
айқындайды және оларды конкурсқа қатысушылар ретінде таниды.
. Осы
Қағидаларға 6-қосымшаға сәйкес нысан бойынша конкурстық комиссияның шешімі
әрбір парағына және соңына конкурстық комиссияның төрағасының, төраға
орынбасарының және мүшелерінің қолы қойылған конкурсқа қатысуға рұқсат беру
туралы хаттамасымен ресімделеді.
Конкурсқа қатысу
туралы рұқсат беру хаттамасы комиссия отырысы күнінен бастап бір жұмыс күнінен
кешіктірмей конкурсты ұйымдастырушының немесе конкурсты ұйымдастырушының жеке интернет-ресурсы
болмаған жағдайда білім беру органының интернет-ресурсында және (немесе) тиісті
әкімшілік-аумақтық бірліктің аумағында таратылатын мерзімді баспасөз
басылымдарында орналастырылады.
. Комиссия конкурсқа
қатысуға рұқсат беру туралы хаттама жарияланған күнінен бастап екі жұмыс күн
ішінде рұқсат берілген әлеуетті өнім берушілердің құжаттамасын қарайды.
. Егер неғұрлым үздік
сипаттамалары бар көрсетілетін қызмет ұсынылған жағдайда, әлеуетті өнім
берушінің техникалық тапсырмасының конкурстық құжаттамада көрсетілген
техникалық тапсырмаға сәйкес болмауына жол беріледі.
. Конкурстық құжаттама
талаптарына және біліктілік талаптарына сәйкес келетін әлеуетті өнім беруші
конкурс жеңімпазы болып танылады.
. Егер конкурсқа екі
және одан да көп әлеуетті өнім берушілерге рұқсат берілген жағдайда Үлгілік
конкурстық құжаттамаға 7, 8-қосымшаларға сәйкес көрсетілетін қызмет
берушіні немесе тауарларды жеткізушіні таңдау өлшемшарттары қолданылады. Бұл
жағдайда, барынша көп балл жинаған және басқа әлеуетті жеткізушілермен
салыстырғанда міндеттемелерді ең үздік орындау шарттарын ұсынған әлеуетті өнім
беруші конкурс жеңімпазы болып танылады.
Егер конкурста
конкурстық құжаттаманың талаптарына сәйкес өтінімді ұсынған және осы
Қағидалардың талаптарына сәйкес келетін бір әлеуетті өнім беруші қатысқан
жағдайда, ол конкурс жеңімпазы болып танылады.
Конкурстық комиссияның төрағасы, ол болмаған
жағдайда төраға орынбасары конкурстық комиссияның отырысына қатысып отырған
адамдарға конкурс қорытындыларын жариялайды.
. Конкурс
қорытындылары туралы хаттама осы Қағидаларға 7-қосымшаға сәйкес нысан
бойынша ресімделеді, оған комиссияның төрағасы, төраға орынбасары және мүшелері
әрбір парағына және соңына қолын қояды және конкурс қорытындылары туралы
хаттама қол қойылған күннен бастап бір жұмыс күн ішінде конкурсты
ұйымдастырушының немесе конкурсты ұйымдастырушының жеке интернет-ресурсы
болмаған жағдайда білім беру органының интернет-ресурсында және (немесе) тиісті
әкімшілік-аумақтық бірліктің аумағында таратылатын мерзімді баспасөз
басылымдарында орналастырылады.
Конкурс қорытындылары
туралы хаттама қызмет көрсету немесе тауарлардың жеткізілімі туралы шарт
жасасуға негіз болып табылады.
. Конкурс жеңімпазы
болып танылған әлеуетті өнім беруші қонкурс қорытындылары туралы хаттамаға қол
қойылған күнінен бастап және оны конкурсты ұйымдастырушының немесе конкурсты
ұйымдастырушының жеке интернет-ресурсы болмаған жағдайда білім беру органының
интернет-ресурсында және (немесе) тиісті әкімшілік-аумақтық бірліктің аумағында
таратылатын мерзімді баспасөз басылымдарында ресми жарияланғаннан кейін он
күнтізбелік күн ішінде шарттың жалпы сомасынан үш пайыз мөлшерінде шартты
орындауды қамтамасыз етуді енгізеді.
. Конкурсты
ұйымдастырушы өнім беруші шартты орындауды қамтамасыз етуді енгізгеннен кейін
екі жұмыс күні ішінде қол қойылған қызмет көрсету немесе тауарлардың
жеткізілімі туралы шартты әлеуетті өнім берушіге жолдайды.
Өнім беруші шартты алған күнінен бастап бес
жұмыс күні ішінде қол қойылған қызмет көрсету немесе тауарлардың жеткізілімі
туралы шартты конкурсты ұйымдастырушыға қайтарады.
Егер әлеуетті өнім беруші осы мерзім ішінде
шартқа қол қоймаса, ол шартты қол қоюдан жалтарған деп есептеледі.
Шарт тиісті қаржы жылына міндеттемелер
бойынша бекітілген жеке қаржыландыру жоспарына сәйкес бөлінген қаражат
шегінде жасалады және шартты орындау кезінде қаржы жылы шегінде өнім беруші
тарапынан бұзушылықтар болмаған жағдайда көрсетілген мерзім аяқталғаннан кейін,
бірақ кемінде екі рет ұзартылады.
Тамақтанушылардың саны
өзгерген жағдайда қолданыстағы шартқа қосымша келісім жасалады.
Шарт бюджетті орындау
жөніндегі орталық уәкілетті органның аумақтық бөлімшелерінде міндетті
түрде тіркелгеннен кейін күшіне енеді.
Конкурста жеңімпаз
болып танылған әлеуетті өнім беруші күнтізбелік он бес күн ішінде мемлекеттік
мүлік туралы Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес мектеп
асханасының бөлмесін және жабдықтарын жалдау жөнінде шарт жасасады.
. Көрсетілетін қызмет
беруші жалдау шартын алғаннан кейін білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша қызметті көрсеткенге дейін кәсіпкерлік қызметіне
санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды алады.
. Шарттық
міндеттемелерді орындау процесінде туындайтын барлық даулар Қазақстан
Республикасының азаматтық заңнамасына сәйкес шешіледі.
. Конкурс
қорытындыларын шығарғанға дейінгі, бірақ қаржы жылының кемінде үш айдан
аспайтын кезеңге қажеттілікке сәйкес білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша қызметтерді көрсетуге немесе тауарларды жеткізуге
қажеттілік болған жағдайда, конкурсты ұйымдастырушы тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша қызмет көрсететін тиісті өнім берушіні немесе тауарларды жеткізушіні
тарту туралы шешім қабылдайды.
Аталған шешімді
қабылдаған жағдайда конкурсты ұйымдастырушы орта білім беру ұйымдарында
тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызметтер көрсетуге немесе тауарларды
жеткізуге тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша белгілі қызметтер көрсететін
немесе тауарларды жеткізетін өнім берушіге сұрату жібереді.
Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызмет
көрсететін немесе тауарларды жеткізетін өнім беруші келіскен жағдайда конкурсты
ұйымдастырушының хаты түскен күнінен бастап үш жұмыс күн ішінде заңды тұлғаны
мемлекеттік тіркеу туралы куәліктің немесе анықтамасының (заңды тұлғалар
үшін) немесе жеке кәсіпкерлік ретінде мемлекеттік тіркеу
туралы куәлігінің, жеке басты куәландыратын құжат (жеке тұлғалар
үшін) көшірмелерін, техникалық тапсырманы және әлеуетті өнім берушінің қызметкерлерінің
біліктілігі туралы мәліметтерін қоса беріп, жауап жолдайды.
. Конкурсты
ұйымдастырушы көрсетілетін қызметтер немесе тауарларды белгілі берушіден хат
алғаннан кейін бір жұмыс күні ішінде оған қол қойылған қызмет көрсету немесе
тауарлардың жеткізілімі туралы шартты жібереді.
. Өнім беруші шарт
жобасын алған күнінен бастап бір жұмыс күні ішінде қол қойылған қызмет көрсету
немесе тауарлардың жеткізілімі туралы шартты конкурсты ұйымдастырушыға
қайтарады.
. Конкурстық
комиссияның хатшысы екі жұмыс күні ішінде конкурсты ұйымдастырушының немесе
конкурсты ұйымдастырушының жеке интернет-ресурсы болмаған жағдайда білім беру
органының интернет-ресурсында және (немесе) тиісті әкімшілік-аумақтық бірліктің
аумағында таратылатын мерзімді баспасөз басылымдарында көрсетілетін қызмет
беруші немесе тауарларды жеткізуші туралы ақпарат жариялайды.
. Конкурсты
ұйымдастырушы:
1) ұсынылған өтінімдер
болмаған;
2) конкурсқа қатысуға
бірде-бір әлеуетті өнім беруші жіберілмеген;
3) конкурс жеңімпазы,
егер аталған өнім беруші конкурсқа жалғыз қатысып, шарт жасасудан жалтарған
жағдайларда, конкурсты өткізілмеді деп таниды.
. Конкурс өткізілмеді
деп танылған жағдайда, конкурсты ұйымдастырушы конкурс өткізілмеді деп танылған
күнінен бастап бір жұмыс күнінен кешіктірмей, бірақ әлеуетті өнім берушілер
конкурсқа қатысуға өтінімдер беретін соңғы күнге кемінде күнтізбелік он күн
қалғанда конкурсты ұйымдастырушының немесе конкурсты ұйымдастырушының жеке
интернет-ресурсы болмаған жағдайда білім беру органының интернет-ресурсында
және (немесе) тиісті әкімшілік-аумақтық бірліктің аумағында таратылатын
мерзімді баспасөз басылымдарда орналастыру арқылы осы
Қағидаларға 4-қосымшаға сәйкес нысан бойынша конкурсты қайта өткізу туралы
жариялайды.
Егер конкурс жеңімпазы
шарт жасасудан жалтарған жағдайда конкурсқа екі және одан да көп әлеуетті өнім
беруші қатысқан кезде, конкурстық комиссия көрсетілетін қызметтерді, тауарларды
берушілерді таңдау өлшемшарттары бойынша конкурс жеңімпазынан кейін көп балл
жинаған әлеуетті өнім берушімен шарт жасасу туралы шешім қабылдайды.
. Осы Қағидалардың
73-тармағына сәйкес қайта өткізілген конкурс өткізілмеген болып танылған
жағдайда конкурстық комиссияның шешімі бойынша тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша қызметтерді көрсететін немесе тауарларды жеткізетін өнім берушіні тарту
туралы шешім қабылдайды.
Өнім берушіні тарту
осы Қағидалардың 69, 70, 71, 72, 73 тармақтарының ұқсастығы бойынша
жүзеге асырылады
Орта білім беру ұйымдарында
білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметтерді берушіні таңдау
жөніндегі үлгілік конкурстық
құжаттамаға 1-қосымша
нысан
Көрсетілетін қызметті алушылар санатының тізбесі
«Степногорск қаласы білім беру бөлімі» ММ, Ақмола облысы,
Степногорск қаласы, 4 шағындаудан, № 1 мекемесі бойынша конкурс (конкурсты ұйымдастырушының
толық атауын көрсету)
№ |
Конкурстыұйымдастырушыныңатауы |
Білім беру ұйымындағыкөрсетілетінқызметтіалушылардыңжалпы саны |
Оныңішінде бюджет қаражатыесебінентегінтамақтандыру мен қамтамасызетілетінбілімалушылар |
Қызметтікөрсетумерзімдері |
Қызметтікөрсетуорны |
Білімалушылардытегінтамақтандырудықамтамасызетуге бюджет қаражатыесебіненбөлінген сома |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
«Степногорск қаласының білім беру бөлімі» ММ |
89 |
21 |
10.03.2017жылдан 29.12.2017жылға дейін |
«Қырық құдық ауылы орта мектебі» ММ Ақмола облысы, Степногорск қаласы, Қырық құдық ауылы, Ы.Алтынсарин көшесі, 11 ғимаратта орналасқан |
831600 |
.__________ 2017 жылы
Мектеп директоры______________ Т.В. Ахметвалиева
(Т.А.Ә., лауазымын көрсету)
Орта білім беру ұйымдарында
білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметтерді берушіні таңдау
жөніндегі үлгілік конкурстық
құжаттамаға 3-қосымша
Орта білім беру
ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау
бойынша конкурстық құжаттамаға техникалық тапсырма
Осы техникалық тапсырмада Қырық құдық ауылы орта мектебінде (орта білім беру ұйымының атауын
көрсету) білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметтің сәйкес келуі тиіс сандық және сапалық сипаттамалар беріледі.
Тамақтандыру 89 (санын көрсету) білім
алушыға, оның ішінде жергілікті бюджет қаражаты есебінен бөлінетін 831600 сома (сомасын көрсету)
теңгеге 21 (санын көрсету) білім алушыға
ұсынылады.
Қырық құдық ауылы орта мектебі(білім беру
ұйымының атауын көрсету) оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру барысында
негізгі мақсаттары мен міндеттері жас ерекшелігі бойынша тағам заттары мен
қуатына физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкес оқушыларды тиімді тамақтандырумен
қамтамасыз ету болып табылады.
1. Дайын аспаздық өнімдерді және тамақ өнімдерін сату асхана және (немесе)
буфеттің жұмыс уақыты ішінде жүзеге асырылады және оқу процессінің соңына
кемінде бір сағат қалған уақытта аяқталады.
Тамақ өнімдерін сатып алу білім алушылардың тамақ рационына сәйкес және оны
сақтау (жарамдылық) мерзімін ескере отырып жүзеге асырылады.
2. Органдар және орта білім беру ұйымдары интернет ресурсында «Мектептік
тамақтандыру» айдарын ашады және білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша ақпаратты жүйелі орналастыруды қамтамасыз етеді.
3. Көрсетілетін қызмет беруші орта білім беру ұйымының басшысына ай сайын
тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттарды қоса бере отырып, білім алушылар үшін пайдаланатын тамақ өнімдерінің
тізбесі туралы мәліметтерді ұсынады.
Көрсетілетін қызмет беруші болмаған жағдайда, білім алушыларды
тамақтандыруға жауапты білім беру ұйымының қызметкері орта білім беру ұйымының
басшысына ай сайын тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын
құжаттарды қоса бере отырып, білім алушылар үшін пайдаланатын тамақ өнімдерінің
тізбесі туралы мәліметтерді ұсынады.
4. Нормативтік құқықтық актілерді мемлекеттік тіркеу тізілімінде № 10275
тіркелген «Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық
талаптар» санитариялық қағидаларын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Ұлттық
экономика министрлігінің 2014 жылғы 29 желтоқсандағы № 179 бұйрығына сәйкес білім беру органы маусымдықты, білім алушылардың жас ерекшеліктерін
ескере отырып бірыңғай перспективалы мәзір әзірлейді және халықтың
санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы мемлекеттік органмен
келіседі.
Білім алушылардың мәзірі халықтың санитариялық-эпидемиологиялық
салауаттылығы саласындағы нормативтік
құқықтық актілердің талаптарына сәйкес жасалады.
5. Санитариялық
қағидаларға сәйкес әлеуетті өнім беруші шығарылатын өнімнің
ассортимент тізбесін санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы
мемлекеттік органда бекітеді. Көрсетілетін қызмет беруші болмаған жағдайда
шығарылатын өнімнің ассортименттік тізбесін орта білім беру ұйымы келісуді
жүргізеді.
6. Орта білім беру ұйымының басшысы перспективалы мәзірге сәйкес күн сайын
алдағы күнге мәзірді бекітеді және оны асхана мен білім алушылардың ата-аналары
немесе заңды өкілдері үшін қолжетімді жерде орналастырады.
7. Күн сайынғы мәзірді көрсетілетін қызмет беруші күнін, жекелеген тамақты
қабылдаудың атауын, тамақ және аспаздық бұйымдардың тізбесін, жас ерекшелігіне
және басқа мәліметтерге байланысты дайын тамақ порциясының көлемі туралы
мәліметтерді көрсете отырып әзірлейді.
Көрсетілетін қызмет беруші болмаған жағдайда, мәзірді аталған талаптарды
ескере отырып, орта білім беру ұйымының медициналық қызметкері және (немесе)
білім алушыларды тамақтандыруға жауапты қызметкер әзірлейді.
Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес
келуі тиіс. Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы нормативтік құқықтық актілердің талаптарына сәйкес, ерекше жағдайларда бір өнімді, тағамды және аспаздық бұйымдарды
басқаларымен ауыстыруға жол беріледі.
Жекелеген оқушыларға жеңіл (емдәм) тамақтандыру ұйымдастырылады.
8. Көрсетілетін қызмет беруші тағамды дайындау технологиясын және дайын
тағамдарды калориялығына сәйкестігін сақтау мақсатында картотеканың бар болуын
қамтамасыз етеді.
Технологиялық карталарда азық-түліктерді таратып салу, тағамдардың түсімі,
әр тағамның құрамы туралы және оның тағамдық құндылығы (ақуыздың, майлардың,
көмірсулардың, витаминдердің болуы) және әр тағамның (аспаздық бұйымның)
энергетикалық құндылығы (калориялығы) мен әр тамақты қабылдау жиынтығы туралы
толық ақпарат көрсетіледі.
9. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тағамдарды және аспаздық өнімдерді
дайындаудың технологиялық процесін қамтамасыз ету бойынша жұмысты ұйымдастыруды
өндіріс меңгерушісі қамтамасыз етеді.
10. Асханада және білім алушылар үшін қолжетімді жерлерде ауыз суы бар
ыдыстарды орнату есебінен ауыз су режимі ұйымдастырылады. Пайдаланатын ауыз су
органолептикалық, микробиологиялық, физикалық-химиялық көрсеткіштер бойынша
халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы нормативтікқұқықтық актілердің талаптарына сәйкес болуы тиіс.
Ауыз су ұйымдастырылған жерде қажетті мөлшерде бір рет қолданатын стакандар
қарастырылады. Көп мәртелік таза стакандарды пайдаланған жағдайда таза және лас
ыдыстарға арналған екі таңбаланған подностардың бар болуы міндетті.
11. Орта білім беру ұйымдарында санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылық
саласындағы нормативтікқұқықтықактілердіңталаптарына сәйкес
қажетті технологиялық, тоңазытатын жабдықтар, санитариялық-техникалық жабдықтар
мен мүкәммәлмен, сондай-ақ асханалық жабдықтармен, тиісті жиһаздар және
ыдыстармен жарақтандырылған шикізатты сақтауға, тағамдарды әзірлеуге арналған
өндірістік бөлмелер қарастырылады.
12. Білім алушыларды тамақтандыру бекітілген ас мәзіріне сәйкес орта білім
беру ұйымдарының асханамен жүзеге
асырылады.
13. Білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастырудың
тәсілдері:
ас әзірлейтін бөлікте тамақ өнімдерінің сақтауды, өңдеуді және дайын
тамақтар мен аспаздық өнімдерді, оны өндіретін жерден сатуды ескере отырып,
азық-түлік шикізатымен жұмыс істейтін асханада білім алушыларды тамақтандыру;
14. Санитариялық-эпидемиологиялық талаптарға сәйкес буфет
өнімдерін тарату үшін жағдайлар жасалады
15.
Өнім беруші бракераж журналына қорытындыларын жазу арқылы дайындалған
тағамдарды тарату алдында күнсайын сынама алу бойынша медицина қызметкерінің
жұмысына жағдай жасайды.
16. Тағамдардың, тамақ өнімдерінің
және аспаздық бұйымдардың тұтынушылық қасиеттері, олардың органолептикалық
ерекшеліктері, технологиясы және дайындау жағдайлары балаларға арналған тағам
өнімдерінің қауіпсіздігі бөлігінде Кеден одағының техникалық регламенттеріне
сәйкес болуы тиіс.
17. Білім беру ұйымдарының асханалары мен буфеттеріне тағамдарды мектептік
тамақтандырудың базалық ұйымдарынан жеткізілген жағдайда тиісті температураны
сақтауды қамтамасыз ететін арнайы ыдыстар (термоконтейнерлер) қолданылады.
Санитариялық-эпидемиологиялық талаптарға сәйкес буфет
өнімдерін тарату үшін жағдайлар жасалады
18. Дайын аспаздық өнімдер мен тамақ өнімдерін тарату сағат 8.30 – 18.00 (асхананың және (немесе)
буфеттің жұмыс уақытын көрсету) жүзеге асырылады.
. 19. Тамақтану уақыты тамақтану нормасына сай белгіленеді . Оқу күнінің тәртібіне сай тамақтану
ұзақтығы үзілістермен
қарастырылған (бірінші ауысым үшін білім алушыларға 10:10-10.30;11.15-11.35
(уақытын және үзілісті көрсету 20 минут) ыстық тамақ ұсынылады.
20. Көрсетілетін қызмет беруші ай сайын
Т.В. Ахметвалиеваға (орта білім беру ұйымы басшысының тегі, аты,
әкесінің атын көрсету) тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын
құжаттарды қоса бере отырып, білім алушылар үшін пайдаланатын тамақ өнімдерінің
тізбесі туралы мәлімет ұсынады.
21. Әлеуетті өнім беруші шығарылатын өнімнің ассортименттік тізбесін
санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы мемлекеттік органда
міндетті түрде бекітеді.
22. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге
сәйкес келуі тиіс. Санитариялық-эпидемиологиялық заңнама талаптарына сәйкес,
ерекше жағдайларда бір өнімді, тағамды және аспаздық бұйымдарды басқаларымен
ауыстыруға жол беріледі.
23. Жекелеген оқушыларға жеңіл (емдәм) тамақтандыру ұйымдастырылады.
Көрсетілетін қызмет беруші тағамды дайындау технологиясын және дайын
тағамдарды каллориялығына сәйкестігін сақтау үшін ас әзірлейтін бөліктерде
бірыңғай тағамды дайындау картотекасының бар болуын қамтамасыз етеді.
24. Тағамдар картотекасын пайдалану арқылы тамақты дайындау жүзеге
асырылады, онда өнімдердің таратылуы, тағамдардың түсімі, әр тағамның құрамы
туралы және оның тағамдық құндылығы (ақуыздың, майлардың, көмірсулардың,
витаминдердің болуы) және әр тағамның (аспаздық бұйымның) энергетикалық
құндылығы (калориялығы) мен әр тамақты қабылдау жиынтығы туралы толық ақпарат
көрсетіледі.
25. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тағамдарды және аспаздық өнімдерді
дайындаудың технологиялық процесін қамтамасыз ету бойынша жұмысты ұйымдастыруды
өндіріс меңгерушісі қамтамасыз етеді.
26.Ас әзірлейтін бөлікте санитариялық-эпидемиологиялық заңнама талаптарына
сәйкес қажетті құжаттама болуы тиіс (тамақ өнімдерінің және азық-түлік
шикізатының бракераждар, дайын аспаздық өнімдердің журналдарын, денсаулық
журналын, тағамдарды витаминдеуді жүргізу, температура режимін, тоңазытқыш
жабдықтарын есепке алу журналдарын, мәзірді, тағамдарды дайындаудың
технологиялық карталарын, тамақ өнімдеріне кіріс құжаттарын, жеткізілетін тамақ
өнімдерінің сапасын растайтын құжаттарын (жөнелтпе құжаттар, сәйкестік
сертификаттары, сапа куәлігі, втеринариялық-санитариялық сараптама құжаттар,
ұсыныс-пікірлерге арналған кітап және тағы басқалары) атап көрсету).
27. Өнім берушіде ас әзірлейтін бөліктің әр қызметкеріне жұмысқа рұқсатымен
медициналық кітапшалары бар.
28. Өнім беруші бар технологиялық, тоңазытқыш және санитариялық-техникалық
жабдықтардың жөнділігін және уақытылы мемлекеттік тексерілуін (өлшем құралдары
үшін) қамтамасыз етеді, сондай-ақ санитариялық-эпидемиологиялық қорытындысы бар
автокөлікте тамақ өнімдерін жеткізуді ұйымдастырады.
29. Конкурста жеңімпаз болып танылған әлеуетті өнім беруші күнтізбелік 15
күн ішінде мемлекеттік мүлік туралы Қазақстан Республикасыныңзаңнамасына сәйкес мектеп
асханасының бөлмесін және жабдықтарын жалдау жөнінде шарт жасасады.
30. Көрсетілетін қызмет беруші жалдау шартын алғаннан кейін білім
алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызметті көрсеткенге дейін
кәсіпкерлік қызметіне санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды алады.
_______________ 2017 жылы
Қырық құдық ауылы орта мектебі директоры______________ Т.В. Ахметвалиева
(Т.А.Ә., лауазымын көрсету)
Техникалық тапсырмаға № 1 қосымша
№ |
Атауы |
Саны |
Жағдайы |
1 |
Электрплитасы (өндірістік) |
2 |
Жұмыс істейді |
2 |
Азық-түлік бөлшектеуге арналған үстел |
1 |
Жұмыс істейді |
3 |
Су қыздырғыш аппарат «Аристон» |
1 |
Жұмыс істейді |
4 |
Тұрмыстық тоңазытқыш |
1 |
Жұмыс істейді |
Степногорск қаласы білім бөлімінің
«Қырық құдық ауылы орта мектебі» ММ директоры
Т.Ахметвалиева
М.П.
Орта білім беру ұйымдарында
білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметтерді берушіні таңдау
жөніндегі үлгілік конкурстық
құжаттамаға 4-қосымша
нысан
Конкурсқа қатысуға өтінім
(заңды тұлғалар үшін)
Кімге________________________________________________________________
(конкурсты
ұйымдастырушының атауы)
Кімнен_______________________________________________________________
(әлеуетті өнім берушінің
Т.А.Ә.)
1. Конкурсқа
қатысуға үміткер әлеуетті өнім беруші туралы мәліметтер:
Әлеуетті өнім берушінің заңды, почта мекенжайы және байланыс телефондары |
|
Заңды тұлғаның банктік деректемелері (БСН, БСК), сондай-ақ заңды тұлғаға қызмет көрсететін банктің немесе оның филиалының толық атауы мен мекенжайы |
|
Заңды тұлғаның бірінші басшысының Т.А.Ә. |
|
2.
____________________________________________________________
(заңды тұлғаның
толық атауы)
осы
өтініммен________________________________________________________
(конкурстың толық
атауы)
конкурсқа
әлеуетті өнім беруші ретінде қатысуға ниет білдіреді және конкурстық
құжаттамада көзделген талаптар мен шарттарға сәйкес
_____________________________________________________________________
(қажетін көрсету керек)
қызмет
көрсетуді жүзеге асыруға келісім береді.
3. ____________________________________________________________
(заңды тұлғаның
толық атауы)
осы өтініммен
заңнамада көзделген бұзушылықтардың жоқтығын растайды.
4.
____________________________________________________________
(заңды тұлғаның толық
атауы)
конкурстық
құжаттамамен танысқанын және конкурсты ұйымдастырушыға және конкурстық
комиссияға өзінің құқықтық қабілеті, біліктілігі,
сапалық және
______________________________ көрсетілетін қызметтердің
(қажетін көрсету керек)
өзге де
сипаттамалары туралы дұрыс емес мәліметтерді бергені үшін жауапкершілігі,
сондай-ақ Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасында көзделген өзге де
шектеулерді сақтауы туралы хабардар етілгендігін растайды.
_____________________________________________________________________
(заңды тұлғаның толық
атауы)
осы конкурсқа
қатысуға өтінімде және оған қоса берілетін құжаттарда мұндай дұрыс емес
мәліметтерді бергені үшін өзіне толық жауапкершілікті қабылдайды.
5. Осы конкурстық өтінім ______________
күн ішінде қолданылады.
6.
____________________________________________________________
(заңды тұлғаның толық
атауы)
жеңімпаз деп
танылған жағдайда, біз шарттың орындалуын қамтамасыз етуді шарттың жалпы
сомасының үш пайызын құрайтын сомада енгізуге міндеттенеміз.
7. Конкурсқа
қатысуға өтінім біздің арамыздағы міндетті шарттың рөлін атқарады.
Басшының қолы
_________________________________________________
(Т.А.Ә., лауазымын көрсету)
Орта білім беру ұйымдарында
білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметтерді берушіні таңдау
жөніндегі үлгілік конкурстық
құжаттамаға 5-қосымша
нысан
Конкурсқа қатысуға
өтінім
(жеке тұлға үшін)
Кімге________________________________________________________________
(конкурсты
ұйымдастырушының атауы)
Кімнен_______________________________________________________________
(әлеуетті өнім
берушінің толық атауы)
1. Конкурсқа қатысуға
үміткер әлеуетті өнім беруші туралы мәліметтер:
Жеке тұлғаның – әлеуетті өнім берушінің жеке басын куәландыратын құжатқа сәйкес Т.А.Ә. |
|
Жеке тұлғаның – әлеуетті өнім берушінің жеке басын куәландыратын құжаттың деректері (№, кім берген) |
|
Жеке тұлғаның – әлеуетті өнім берушінің тіркелген мекенжайы |
|
Тіркеу туралы куәліктің, патенттің не Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес конкурс мәніне сәйкес келетін кәсіпкерлік қызметпен айналысуға құқық беретін өзге де құжаттың нөмірі |
|
Жеке тұлғаның – әлеуетті өнім берушінің банктік деректемелері (СТН, БСН, ЖСК), сондай-ақ жеке тұлғаға қызмет көрсететін банктің немесе оның филиалының толық атауы мен мекенжайы |
|
Жеке тұлғаның – әлеуетті өнім берушінің байланыс телефондары, почта мекенжайы мен электрондық почта мекенжайы (болған жағдайда) |
|
2. ____________________________________________________________
(жеке тұлғаның
Т.А.Ә. көрсетіледі)
осы өтініммен конкурсқа (конкурстың толық атауын көрсету) әлеуетті өнім беруші
ретінде қатысуға ниет білдіреді және конкурстық құжаттамада көзделген талаптар
мен шарттарға сәйкес қызметтер көрсетуді (қажеттісін көрсету керек) жүзеге
асыруға келісім білдіреді.
3.
____________________________________________________________
(әлеуетті
өнім берушінің атауы)
осы өтініммен заңнамада көзделген бұзушылықтардың жоқтығын растайды.
4.
____________________________________________________________
(әлеуетті өнім
берушінің атауы)
конкурстық құжаттамамен танысқанын және конкурсты ұйымдастырушыға өзінің
құқығы, біліктілігі, сапалық және өзге де сипаттамалары туралы (қажеттісін
көрсету) дұрыс емес мәліметтер бергені үшін жауапкершілігі, сондай-ақ Қазақстан
Республикасының қолданыстағы заңнамасында көзделген өзге де шектеулерді сақтауы
туралы хабардар етілгендігін растайды.
_____________________________________________________________________
(әлеуетті өнім
берушінің атауы)
осы конкурсқа қатысуға өтінімде және оған қоса берілетін құжаттарды мұндай
дұрыс емес мәліметтер бергені үшін өзіне толық жауапкершілікті қабылдайды.
5. Осы конкурстық өтінім
_______________күн ішінде қолданылады.
6.
____________________________________________________________
(әлеуетті өнім
берушінің атауы)
конкурстың жеңімпазы деп танылған жағдайда, біз шарттың атқарылуын
қамтамасыз етуді шарттың жалпы сомасының үш пайызын құрайтын сомада енгізуді
міндеттенеміз (егер де конкурстық құжаттамада шарттың орындалуын қамтамасыз
етуді енгізу көзделген болса көрсетіледі).
7. Конкурсқа қатысуға өтінім біздің
арамыздағы міндетті шарттың рөлін атқарады.
Күні
Басшының қолы
_________________________________________________
(Т.А.Ә., лауазымын көрсету)
М.О.
Орта білім беру ұйымдарында
білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілетін
қызметтерді берушіні таңдау
жөніндегі үлгілік конкурстық
құжаттамаға 6-қосымша
нысан
Қызметкерлердің біліктілігі туралы мәліметтер
(әлеуетті өнім беруші толтырады)
1. Әлеуетті өнім берушінің
атауы ______________________________
_____________________________________________________________________
2. Орта білім беру ұйымдарында білім
алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша қызметті көрсету үшін ___________________________
(атауын,
әлеуетті өнім берушінің Т.А.Ә. көрсету)
әлеуетті өнім берушіде қажетті штат қызметкерлері бар.
Қызметкерлердің жалпы саны ____ құрайды,
оның ішінде растайтын құжаттарының көшірмелері қоса берілген ____ аспазшы, ____
технолог, ____ диетолог құрайды:
Қызметкердің Т.А.Ә. |
Біліміжәнемамандығы |
Мамандығыбойыншаеңбекөтілі |
Біліктіліктіарттырукурстарытуралымәліметтер |
Жұмысістеугерұқсатберілгендігітуралымәліметтер (рұқсат беру туралыбелгісі бар медициналықкітапшалардыңкөшірмелері) |
|
|
|
|
|
Барлығы |
|
|
|
|
3.
Растайтынқұжаттардыңкөшірмелерінқосабереотырып,
________________________________
соңғы бес жылішіндеконкурстасатып
(әлеуеттiөнiмберушiніңатауынкөрсету)
алынатынкөрсетілетінқызметтергеұқсаскөрсеткенқызметтердіңкөлемі.
Көрсетiлгенқызметтердiңатауы |
Тапсырысберушiлердiңатауы |
Қызметтердікөрсетуорныжәнежылы |
|
|
|
4.
____________________________________________________________
(әлеуеттiөнiмберушiніңатауы)
рұқсат беру
туралыбелгісі бар жұмысқажіберілгенавтокөлік пен
жүргізушігерастайтынқұжаттардыңкөшірмелеріқосаберілген,
қызметкөрсетуіүшінмамандандырылғанавтокөлігі (бар болса) бар:
Көліктүрi |
Көлікмаркасы |
Жекеменшiк, жалғаалынған (кiмнен) |
Жүргізушігерұқсат беру туралымәліметтер (рұқсат беру белгісі бар медициналықкітапшалардыңкөшірмелері) |
Рұқсат беру белгісікөрсетілгенкөліктіңсанитариялық-эпидемиологиялыққорытындысы |
|
|
|
|
|
5. Қаржы
ресурстарына (ақша қаражаты: меншікті, кредиттiк және т.б.) қол жеткізу туралы
мәліметтер. Төменде атап көрсету.
_____________________________________________________________________
6. Әлеуетті өнім беруші қызмет көрсету
үшін ресурстардың бар екені туралы қосымша мәліметтерді көрсетеді.
Бiлiктiлiгi туралы
барлық мәлiметтердiң дұрыстығын растаймын.
Күні
Басшының қолы
_________________________________________________
(Т.А.Ә.,
лауазымын көрсету)
М.О
Орта білім беру
ұйымдарында
білім алушыларды
тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша көрсетілетін қызметтерді
берушіні немесе тауарларды
жеткізушіні таңдау жөніндегі
үлгілік конкурстық құжаттамаға
7-қосымша
Көрсетілетін қызмет берушіні таңдау өлшемшарттары
№ |
Өлшемшарттар |
Балдар | ||||
1. |
Конкурстың мәні болып табылатын қызмет көрсету нарығындағы жұмыс тәжірибесі |
Әр жылға 2 балдан, бірақ 10 балдан аспайды | ||||
2. |
Экологиялық менеджмент жүйесін қанағаттандыратын тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметке қолданылатын сәйкестік сертификатының бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) | |||
3. |
Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметке қолданылатын менеджмент сапасы жүйесі сертификатының бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) | |||
4. |
Аспазшылардың біліктілігі (10 балдан аспайды) |
Арнайы орта білім (білім туралы құжатын 2007 жылғы 27 шілдеге дейін алған жағдайда) немесе техникалық және кәсіптік білім 3 разряд (1 балл) |
Арнайы орта білім (білім туралы құжатын 2007 жылғы 27 шілдеге дейін алған жағдайда) немесе техникалық және кәсіптік білім 4 разряд (2 балл) |
Арнайы орта білім (білім туралы құжатын 2007 жылғы 27 шілдеге дейін алған жағдайда) немесе техникалық және кәсіптік білім 5 разряд және (немесе) жоғары білім (3 балл) | ||
5. |
Технологтың, диетологтың («Қоғамдық тамақтану технологы» мамандығы бойынша) болуы (2 балдан аспайды) |
Жоқ (0 балл) |
Бір маман ғана бар (1 балл) |
Бар (2 балл) | ||
6. |
«Қоғамдық тамақтану технологы» мамандығы бойынша технолог біліктілігі бар өндіріс меңгерушінің болуы (кемінде 1 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) | |||
7. |
Шығарылатын өнімнің ассортименттік тізбесінің бар болуы |
10-нан кем ас атауы (1 балл) |
10-нан 30-ға дейін ас атауы (2 балл) |
30-дан 50-ге дейін ас атауы (3 балл) | ||
8. |
Азық-түлікті арнайы көлікпен жеткізу шарттары (кемінде 3 балл) |
Жалдап алу, өтеусіз пайдалану, лизинг және басқа шарттар негізінде көліктің болуы (2 балл) |
Жеке көлігінің болуы (3 балл) | |||
9. |
100% қызметкерде жұмысқа рұқсаты бар болуы (кемінде 1 балл) |
Бір қызметкерде жоқ (0 балл) |
Барлық қызметкерде бар (1 балл) | |||
10. |
Отандық өндірушілерден сатып алынатын тамақ өнімдерінің көлемі (кемінде 3 балл) |
85-тен 90 %-ға өнімдер (2 балл) |
90-нан 100%-ға дейін өнімдер (3 балл) | |||
11. |
Тамақ өнімдерінің жеке өндірісінің бар болуы (шаруа және ферма қожалығы, жылыжай, бақша шаруашылығы және басқалары) (кемінде 2 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (2 балл) | |||
12. |
Тамақты дайындаудың технологиялық картасының болуы (кемінде 1 балл) |
Қолданылмайды (0 балл) |
Қолданылады (1 балл) | |||
13. |
Қызметкерлердің арнайы киімдерінің және залалсыздандырушы құралдардың болуы (кемінде 2 балл) |
Талап етілген көлемде (1 балл) |
Талап етілген көлемнен көп (2 балл) | |||
14. |
Тағамдарды дайындау кезінде жеке қуат үнемдеуші жабдықтардың, көрсетілетін қызметтің тиісті сапасын қамтамасыз ететін өндірістік құрал-жабдықтардың болуы (кемінде 2 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Ішінара (1 балл) |
Толық көлемде бар (2 балл) | ||
15. |
Тамақтандыруды ұйымдастыру мәселесі бойынша аспазшылардың біліктілігін көтеру туралы сертификаттың болуы (кемінде 1 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) | |||
16. |
Өндірістік бақылау жоспарының болуы (кемінде 1 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) | |||
17. |
Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызмет көрсеткен білім беру ұйымдары ата-аналар комитеті төрағаларының қолы, мектептер директорларының қолы қойылған және мөрімен бекітілген көрсетілетін қызмет берушіге ата-аналар тарапынан берілген сипаттамалардың болуы (кемінде 3 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (әр сипаттамаға 1 балдан, бірақ кемінде 3 балл) | |||
18. |
Әлеуетті өнім берушілердің конкурс өткізілетін тиісті облыстардың, республикалық маңызы бар қаланың аумағында тіркелуінің бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (3 балл) | |||
Ескертпе:
1-тармақ бойынша конкурстың мәні жөнінде тәжірибе бұған дейін жасасқан
шарттармен расталады, 4, 5-тармақтарда балл әр маман үшін қойылады, 10 және
13-тармақтар бойынша балл қою үшін алдыңғы жылы өндірілген өнімдер, арнайы киімдер
және дезинфекциялық құралдарды сатып алу туралы жасасқан шарттардың деректері
қолданылады, 14-тармақ бойынша жабдықтарға құқық белгілеуші құжаттарды ұсыну
қажет (жабдық паспорты, төлем құжаттары және басқасы)
Орта
білім беру ұйымдарында
білім алушыларды
тамақтандыруды ұйымдастыру
бойынша көрсетілетін қызметтерді
берушіні немесе тауарларды
жеткізушіні таңдау жөніндегі
үлгілік конкурстық құжаттамаға
8-қосымша
Тауарларды жеткізушіні таңдау өлшемшарттары
№ |
Өлшемшарттар |
Балдар | |
1. |
Конкурстың мәні болып табылатын тауар нарығындағы жұмыс тәжірибесі |
Әр жылға 2 балдан, бірақ кемінде 10 балл | |
2. |
Отандық тауар өндірушілер үшін тауарларды ерікті түрде сертификаттау туралы құжаттың бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) |
3. |
Ұлттық стандарт талаптарына сәйкес сапа менеджментінің сертификатталған жүйесінің (сертификатталған жүйелерінің) бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) |
4. |
Ұлттық стандарттар талаптарына сәйкес қоршаған ортаны басқару менеджментінің сертификатталған жүйесінің (сертификатталған жүйелерінің) және (немесе) экологиялық таза өнім стандартына сәйкестікті растаудың бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (1 балл) |
5. |
Отандық өндірушілерден сатып алынатын тамақ өнімдерінің көлемі (кемінде 3 балл) |
85-90%-ға дейін өнімдер (2 балл) |
90-ден 100%-ға дейін өнімдер (3 балл) |
6. |
Тамақ өнімдерінің жеке өндірісінің бар болуы (шаруа және ферма қожалығы, жылыжай, бақша шаруашылығы және басқалары) (кемінде 2 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (2 балл) |
7. |
Азық-түлікті арнайы көлікпен жеткізу шарттары (кемінде 3 балл) |
Жалдап алу, өтеусіз пайдалану, лизинг және басқа шарттар негізінде көліктің болуы (2 балл) |
Жеке көлігінің болуы (3 балл) |
8. |
Тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызмет көрсеткен білім беру ұйымдары ата-аналар комитеті төрағаларының қолы, мектептер директорларының қолы қойылған және мөрімен бекітілген көрсетілетін қызмет берушіге ата-аналар тарапынан берілген сипаттамалардың болуы (кемінде 3 балл) |
Жоқ (0 балл) |
Бар (әр сипаттамаға 1 балдан, бірақ кемінде 3 балл) |
9. |
Әлеуетті өнім берушілердің конкурс өткізілетін тиісті облыстардың, республикалық маңызы бар қаланың аумағында тіркелуінің бар болуы |
Жоқ (0 балл) |
Бар (3 балл) |
Орта білім беру
ұйымдарында
білім
алушыларды
тамақтандыруды
ұйымдастыру
бойынша көрсетілетін қызметтерді
берушіні
немесе тауарларды
жеткізушіні
таңдау жөніндегі
үлгілік конкурстық құжаттамаға
9-қосымша
Орта білім беру ұйымдарында білім
алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру
бойынша қызмет көрсету немесе тауарлардың
жеткізілімі
туралы үлгілік шарт
______________________
«___» ____________ _______ ж.
(Өткізілетін орын)
Бұдан әрі Тапсырыс
беруші деп аталатын _____________ (Конкурсты
ұйымдастырушының толық атауын көрсету) атынан, _____________________
(лауазымы, басшының тегі, аты, әкесінің аты (бар
болса) бір тараптан
және бұдан әрі Өнім беруші деп
аталатын_______________________атынан
(өнім беруші – конкурс жеңімпазының толық
атауы)
_______________________(жеке кәсіпкерді тіркеу туралы
куәлік, Жарғы
және
басқасы) негізінде әрекет ететін_______________________________
(лауазымы, басшының тегі, аты, әкесінің аты (бар
болса) екінші
тараптан, тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша
20___жылғы «___» _______
өткен көрсетілетін қызметтерді берушіні немесе
тауарларды жеткізушіні таңдау жөніндегі конкурс қорытындылары туралы хаттама
негізінде осы Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша қызмет көрсету немесе тауарлардың жеткізілімі туралы шартты
(бұдан әрі – Шарт) жасасты және мына төмендегілер туралы келісімге келді:
1. Өнім беруші (сомасы
цифрлармен және жазумен көрсетілсін) мөлшердегі сомаға (бұдан әрі – Шарттың
бағасы) білім беру ұйымында білім алушыларды, оның ішінде білім алушылардың
жекелеген санаттарын тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызметті немесе
тауарларды Тапсырыс берушіге жеткізуді міндетіне алады.
2. Осы Шартта төменде
көрсетілген ұғымдар мынадай түсіндірмені білдіретін болады:
1) дүлей күш
(форс-мажор) – төтенше және тойтаруға болмайтын мән-жайлар (дүлей құбылыстар,
соғыс қимылдары және басқалары). Ондай мән-жайларға, атап айтқанда,
мiндеттеменi орындау үшiн қажеттi тауарлардың рынокта болмауы жатпайды;
2) «Көрсетілетін
қызмет» – өндіріс процесі және тауарлар мен аспаздық өнімдерді өндіруді
қосқанда орта білім беру ұйымдарының білім алушыларына сапалы және қауіпсіз
тамақтандыруды ұсыну.
3) «Тапсырыс беруші» –
орган немесе орта білім беру ұйымы.
4) «Тауар» – орта
білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша
тауар.
5) «Өнім беруші» –
кәсіпкерлік қызметті жүзеге асыратын жеке немесе заңды тұлға (егер Қазақстан
Республикасының заңдарында өзгеше белгіленбесе, мемлекеттік мекемелерді
қоспағанда), Тапсырыс берушімен жасасқан шартта оның контрагенті ретінде әрекет
ететін тұлға.
6) «Шарт» – Тапсырыс
беруші мен Өнім беруші арасында Қазақстан Республикасының азаматтық заңнамасына
сәйкес жазбаша нысанда жазылған, тараптар оған барлық қосымшаларымен және
толықтыруларымен бірге, сондай-ақ шартта сілтеме бар барлық құжаттамамен бірге
қол қойған азаматтық-құқықтық акт;
7) «Шарттың бағасы»
Тапсырыс беруші Шарттың шеңберінде Өнім берушіге өзінің шарттық міндеттемелерін
толық орындағаны үшін төленуге тиіс соманы білдіреді;
Тараптар осы шарт
бойынша міндеттемелерін толық немесе жартылай орындамаған жағдайда, егер ол
дүлей күш нәтижесі болып табылса жауапкершілік артпайды.
3. Төменде көрсетілген
құжаттар мен оларда айтылған жағдайлар, осы Шартты құрайды және оның ажырамас
бөлігі болып саналады, атап айтқанда:
1) осы Шарт;
2) техникалық
тапсырма;
3) Шарттың орындалуын
қамтамасыз ету.
4. Өнім беруші Шарттың
орындалуын қамтамасыз етудi (банктік кепілдеме, кепілдік ақшалай жарна төлеу)
Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру
қағиадаларында көзделген жағдайларда енгiзеді.
5. Өнім берушінің
үшінші тұлғалардың тұтастай не Шартты қамтамасыз етуді орындау бөлігінде талап
қою құқығының туындауына әкеп соғатын іс-қимыл жасауына жол берілмейді.
Тапсырыс берушінің Өнім беруші енгізген Шарттың орындалуын қамтамасыз етуді
пайдалануына жол берілмейді.
6. Шарт тиісті қаржы
жылына міндеттемелер бойынша бекітілген жеке қаржыландыру жоспарына сәйкес
бөлінген қаражат шегінде жасалады және шартты орындау кезінде өнім беруші
тарапынан бұзушылықтар болмаған жағдайда көрсетілген мерзім аяқталғаннан кейін,
бірақ кемінде екі рет ұзартылады.
7. Өнім беруші
қызметті көрсетуді немесе тауарды жеткізуді, ал Тапсырыс беруші осы Шарттың
ажырамас бөлігі болып табылатын техникалық тапсырмаға сәйкес білім беру
ұйымдарында жекелеген санаттағы _____ санда (балалар санын көрсету) білім
алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша қызметті немесе тауарды
қабылдауды және төлеуді міндетіне алады.
Ақы төлеу нысаны
_______ (аударым, қолма-қол есеп айырысу)
8. Төлеу мерзімі
_____________________________________________
9. Ақы төлеу алдындағы
қажеттi құжаттар: _____________________
(шот-фактура немесе қабылдау-беру актiсi)
10. Өнім беруші
Тапсырыс берушінің алдын ала жазбаша келісімінсіз қандай да болмасын адамға
Шарттың мазмұнын немесе оның қандай да бір ережелерін, сондай-ақ Тапсырыс
беруші немесе осы Шартты орындау үшін Өнім беруші тартқан персоналды
қоспағанда, оның атынан басқа адам берген құжаттаманы немесе ақпаратты ашпауға
тиіс. Көрсетілген ақпарат бұл персоналға құпия түрде және шарттық
міндеттемелерді орындау үшін қажетті шамада берілуге тиіс.
11. Өнім берушінің
орта білім беру ұйымдарында жекелеген санаттағы білім алушыларды тамақтандыруды
ұйымдастыру бойынша көрсетілген қызметін немес тауарды төлеуді көрсетілетін
қызметті іс жүзінде орындау бойынша осы Шарттың ____ және ____ тармақтарында
көрсетілген нысанда және мерзімде жүргізіледі.
12. Біржолғы мектептік
тамақтандырудың құны _____ теңгені құрайды.
13. Өнім берушімен
қызметті көрсету Шартта белгіленген мерзімге сәйкес жүзеге асырылады.
14. Өнім беруші
тарапынан қызметті орындауды кешіктіру Шартты орындауды қамтамасыз етуді ұстап,
қызметті уақытылы орындамағаны немесе заңнамада қарастырылған басқа шаралар
үшін тұрақсыздық айыбын төлеп Тапсырыс берушімен Шартты бұзуына негіз болып
табылады.
15. Егер Өнім беруші
Шартта көзделген мерзімде қызметтерді көрсетпесе, Тапсырыс беруші шарт
шеңберінде әрбір мерзімі өткен күн үшін Шарттың бағасынан 0,1 % соманы
тұрақсыздық айыбы түрінде шегеріп тастайды.
16. Шарт талаптарын
бұзғаны үшін Тапсырыс беруші Өнім берушіге міндеттемелерді орындамағаны туралы
жазбаша хабарлама жібере отырып:
1) егер Өнім беруші
қызмет бөлігін немесе барлығын Шартта көзделген мерзімде (дерде) немесе
Тапсырыс беруші берген осы Шартты ұзарту кезеңі ішінде бере алмаса;
2) егер Өнім беруші
Шарт бойынша қандай да болмасын басқа да өзінің міндеттемелерін орындай алмаса
осы Шартты бұзады.
17. Дүлей күш
жағдайлары туындаған кезде Өнім беруші Тапсырыс берушіге бір жұмыс күн ішінде
мұндай жағдайлар мен олардың себептері туралы жазбаша хабарлама жібереді. Егер
Тапсырыс берушіден өзгеше жазбаша нұсқаулықтар түспесе, Өнім беруші Шарт
бойынша өзінің міндеттемелерін орындауды жалғастырады және дүлей күшке
байланысты емес Шартты орындаудың баламалы тәсілдерін іздеуді жүргізеді.
18. Өнім беруші, осы
Шарттың 17-тармағының талаптарын орындаған жағдайда егер Шартты орындауды
кешіктіру дүлей күш нәтижесі болса, өзінің Шартты орындауды қамтамасыз етуден
айырылмайды және Шарттың талаптарын орындамауына орай тұрақсыздық айыбын
төлеуге немесе оны бұзуға жауапкершілік жүктемейді.
19. Тапсырыс беруші,
егер Өнім беруші төлеуге қабілетсіз болса немесе Жосықсыз әлеуетті өнім
берушілердің тізіліміне енсе, Өнім берушіге тиісті жазбаша хабарлама жібере
отырып, кез келген уақытта Шартты бұза алады. Бұл жағдайда бұзу тез арада
жүзеге асады және Тапсырыс беруші, егер Шартты бұзу залал келтірмесе
немесе іс-әрекеттерді жасауға қандай да болмасын құқықтарды қозғамаса
немесе Тапсырыс берушіге қойылған немесе соңынан қойылатын санкцияларды
қолданатын жағдайда Өнім берушіге қатысты ешқандай қаржылық міндеттемелер
жүктемейді.
20. Тапсырыс беруші
Өнім берушіге тиісті жазбаша хабарлама жібере отырып, оның бұдан әрі
орындалуының орынсыздығына орай кез келген уақытта Шартты бұза алады.
Хабарламада Шартты бұзудың себебі көрсетіледі, күші жойылған шарттық міндеттемелердің
көлемі, сондай-ақ Шарттың бұзылуы күшіне енген күні көрсетіледі.
Ас әзірлейтін бөлік
қызметкерлері конкурс кезеңінде ұсынылған қызметкерлеріне сәйкес келмесе Шартты
бұзудың негізі болады.
21. Жоғарыда
көрсетілген жағдаяттар негізінде Шарт жойылған кезде, Өнім беруші Шарт бойынша
бұзуға байланысты оны бұзатын күні іс жүзіндегі шығындар үшін ғана ақы
төленеді.
22. Тапсырыс беруші
мен Өнім беруші тікелей келіссөздер процесінде олардың арасында Шарт бойынша
немесе оған байланысты туындайтын барлық келіспеушіліктерді немесе дауларды
шешуге бар күш-жігерін жұмсайды.
23. Егер осындай
келіссөздер басталғаннан кейін 21 (жиырма бір) күн ішінде Тапсырыс беруші мен
Өнім беруші Шарт бойынша дауды шеше алмаса, тараптардың кез келгені осы
мәселені Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес мәселені шешеді.
24. Шарт мемлекеттік
және орыс тiлдерiнде жасалады.
25. Шартқа сәйкес
тараптардың бірі екінші тарапқа жіберетін кез келген хабарлама, кейін
түпнұсқасын бере отырып, хат, жеделхат, телекс немесе факс түрінде жіберіледі.
26. Хабарлама
жеткізілгеннен кейін немесе күшіне ену көрсетілген күні (егер хабарламада
көрсетілсе), бұл күндердің қайсысы кеш болатындығына байланысты күшіне енеді.
27. Салық және
бюджетке төленетін басқа да міндетті төлемдер Қазақстан Республикасының салық
заңнамасына сәйкес төленуге тиіс.
28. Осы Шартта
Тапсырыс беруші мен Өнім беруші белгіленген тәртіппен келісілген өзге де
айыппұл санкциялары немесе Қазақстан Республикасының заңнамасына қайшы
келмейтін өзге де шарттар көзделуі мүмкін.
29. Осы Шарт Тапсырыс
беруші оны Қазақстан Республикасы Қаржы министрлігінің аумақтық қазынашылық
тіркеуден өткізгеннен кейін және Өнім беруші Шарттың орындалуын қамтамасыз
етуді енгізгеннен кейін күшіне енеді.
30. Осы Үлгі шарт орта
білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша
көрсетілетін қызметті көрсетуді немесе тауарларды сатып алуды Тапсырыс беруші
жүзеге асыру процесінде Тапсырыс беруші мен Өнім беруші арасында туындайтын
құқықтық қатынастарды реттейді.
Осы Шартқа енгізілетін
кез келген өзгерістер мен толықтырулар Тапсырыс берушінің конкурстық
құжаттамасына, Өнім берушінің конкурстық өтініміне және Конкурс қорытындылары
туралы хаттамаға сәйкес келуі тиіс.
Егер тегін
тамақтандыруды алуға құқығы бар білім алушылардың саны өзгерген жағдайда,
конкурсты ұйымдастырушы (тапсырыс беруші) Шартқа тиісті өзгерістер мен
толықтырулар енгізеді.».
31. Тараптардың
мекенжайлары мен деректемелері:
Тапсырыс беруші
Өнім беруші
______________________________
_____________________________
(толық
атауы)
(толық атауы)
______________________________
_____________________________
(мекен-жайы)
(мекен-жайы)
______________________________
_____________________________
(телефоны,
факс)
(телефоны, факс)
______________________________
_____________________________
(тегі, аты,
әкесінің аты (тегі, аты, әкесінің
аты
(бар
болса))
(бар болса))
_______________________________
_______________________________
(қолы)
(қолы)
«___»_____________________
____ж.«___»_____________________ ____ж.
М.О.
М.О.
Аумақтық қазынашылық органында тіркеу күні ____________________